top of page

وثائق الرابطة

אנו מאמינים שכל הילדים ובני הנוער צריכים לחיות בבטחון והגנה מפני התעללות מכל סוג שהוא. זאת, ללא קשר לגילם, מינם, מגדרם, נטייתם המינית, דתם, גזעם או מעמדם האזרחי.

על מרחב הפעילות של קול הנוער להוות מרחב מוגן לחלוטין מפני כל סוג של פגיעה – פיזית או רגשית – בילדים ובני נוער.

תפקידנו לפעול לצד משפחות, מסגרות חינוכיות, מסגרות קידום נוער עירוניות, וכן גורמי רווחה וחוק על מנת לוודא שילדים ובני נוער עמם אנו פועלים הינם מוגנים מפני פגיעה בכל תחומי חייהם.

 

קול הנוער כחלל מוגן

אנו מוודאים שמרחב הפעילות בקול הנוער הינו מרחב מוגן, על ידי:

  • הטמעה מחמירה של החוק למניעת הטרדה מינית, ויישומו כלפי כל בעלי התפקידים בקול הנוער, ובראש ובראשונה כלפי הנוער עצמו.  תקנון למניעת הטרדה מינית יופיע בשפות עברית וערבית בכל מקומות הפעילות של קול הנוער, ובו פירוט הזכויות והכללים החלים על כל באי הפעילות, וכן פרטי קשר ישירים לממונה על הטרדה מינית מטעם העמותה.

  • יישום מחמיר של החוק למניעת העסקה של עברייני מין במוסדות מסוימים (התשס״א-2001), ובמסגרתו מוגדר קול הנוער כ״מרכז תרבות נוער וספורט״ בו משתתפים קטינים. על כל בגיר הבא במגע עם פעילות קול הנוער לקבל קודם לכן אישור משטרה להיעדר הרשעות בעבירות מין.

  • הטמעה של נהלים מחמירים לצוות, למתנדבים, ולנוער עצמו, העוסקים במגע, בשפה, ובכלל האופנים שבהם צריך המרחב להיות מוגן. זאת, לרבות מדיניות של יצירה של סביבה נוגדת בריונות

  • כל פעילות בקול הנוער הינה בהדרכת רכז.ת מוסמך.ת לעבודה עם נוער בסיכון.

 

אחריות

חברי הועד המנהל ומנכ״ל העמותה אחראים ישירות לווידוא היותו של מרחב הפעילות של העמותה בטוח לילדים ולבני נוער.

bottom of page